Why are my videos not posting correctly

If you run into a piece of content that was supposed to have a video, but now shows as a still image, it's most likely due to an issue when the video was first uploaded to the platform. This can also be the case when videos post as links with a cloud URL, instead of the video itself sent out with the post.

These are some best practice steps for uploading videos to ensure that your posts will go out as intended:

Step 1
Add your video and make any changes you would like to the content, and then choose your accounts you want as the defaults. Once you've done that, click "Save Content".





Step 2
Once you do that, you will be brought back into the main page of the content library. From here, click back into that new piece of content, and you will see a blue progress bar at the bottom of the content. Let that blue progress bar fully load and disappear before leaving or refreshing that page.





Now you've successfully uploaded your video! If you still run into video posting issues, here are the specifications required to post videos that we would advise checking:
Container: MOV or MP4 (MPEG-4 Part 14), no edit lists, moov atom at the front of the file.
Audio codec: AAC, 48khz sample rate maximum, 1 or 2 channels (mono or stereo).
Video codec: HEVC or H264, progressive scan, closed GOP, 4:2:0 chroma subsampling.
Frame rate: 23-60 FPS.
Picture size:
Maximum columns (horizontal pixels): 1920
Minimum aspect ratio [cols / rows]: 4 / 5
Maximum aspect ratio [cols / rows]: 16 / 9
Video bitrate: VBR, 5Mbps maximum
Audio bitrate: 128kbps
Duration: 60 seconds maximum, 3 seconds minimum
File size: 100MB maximum
Was this article helpful?
Cancel
Thank you!